Скинбустери (Skinboosters) - процедура за подмладяване и хидратация на кожата

В стремежа си към млада и сияйна кожа медицинската индустрия непрекъснато въвежда иновативни естетични процедури. Сред тях популярна дерматологична процедура се превърна инжектирането на скинбустери. Предлагайки неинвазивен подход към подмладяването на кожата, скинбустерите набират интерес заради способността си да подобряват хидратацията, стегнатостта и безупречната текстура на кожата на лицето, шията и деколтето.

Скинбустерите предлагат безопасно и ефективно решение за подобряване на състоянието на кожата и възвръщане на младежкия ѝ блясък. Със способността си да осигурят дълбока хидратация, да стимулират производството на колаген и еластин и да предотвратят преждевременното  стареене на кожата, те се превърнаха в популярен избор сред хората, които търсят ефективни неинвазивни и невидими процедури за подмладяване.

Скинбустерите са уникална концепция за подмладяване на кожата. Те са продукти, съдържащи висока концентрация на несвързана хиалуронова киселина, които клинично доказано възстановяват хидробаланса на кожата като подобряват нейната структура, еластичност и плътност. След като скинбустерът се инжектира, кожни проблеми като бръчки и фини линии, неравен тен, причинени от уврежданията от слънцето и от естествения процес на стареене, намаляват, а кожата става мека, изгладена и хидратирана.

Ако искате да подмладите кожата на лицето си отвътре навън и да постигнете сияен, свеж вид, поставянето на кожен бустер може да е решението, което сте търсили. С подходяща грижа и поддръжка на кожата след процедурата можете да се радвате на дълготрайни ползи и да се радвате на обновен кожен тонус, който излъчва увереност и красота.

Какво представляват скинбустерите? 

Скинбустерите са вид инжекционен продукт, които подмладяват кожата в областта на лицето, шията, ръцете и деколтето. Скинбустерите се използват, за да подобрят еластичността на кожата, за да се изглади текстурата й като се осигури по-интензивна хидратация на кожата в дълбочина.

За разлика от традиционните дермални филъри, които са насочени към определени зони за увеличаване на обема им, скинбустерите работят чрез поставяне на серия от микроинжекции, съдържащи хиалуронова киселина, витамини, аминокиселини и други хранителни вещества директно в кожата без да създават обеми.

Как работят те?

Хиалуроновата киселина, основният компонент на скинбустерните продукти, е вещество, което се среща естествено в организма. Тя играе решаваща роля за поддържането на хидратацията, еластичността и обема на кожата. С напредването на възрастта производството на колаген и хиалуроновата киселина в организма намалява, което води до суха кожа, фини линии и загуба на стегнатост. Кожните бустери се борят с тези признаци на стареене, като възстановяват нивата на хиалуронова киселина в кожата, което води до подобряване на хидратацията, задържане на оптималния хидробаланс и по-младежки вид на кожата.

Какви кожни проблеми третира скинбустерът?

 • Дехидратирана и суха кожа
 • Фотостареене
 • Пигментация, неравномерен тен
 • Отпусната кожа
 • Неравна текстура и белези от акне
 • Първи признаци на стареене - фини линии и бръчки.

Видове скинбустери

 • Saypha RICH
 • Restylane Vital 
 • Restylane Vital Light
 • Juvederm Volite
 • RRS® HA Long Lasting
 • Profhilo®
 • PhilArt 

 

За да научите повече за всеки вид скинбустер и кой би бил подходящият избор за вас, е добре да направите естетична консултация с д-р Каляшева!

Процедура за поставяне на скинбустер

Процедурата за подсилване на кожата (скинбустер) обикновено включва няколко малки инжектирания, които се извършват равномерно в третираната област, като например лицето, шията или ръцете. Преди процедурата се поставя упойка под формата на крем на третираното място, за да се сведе до минимум дискомфортът по време на инжектирането. Целият процес е сравнително бърз и често отнема около 5-10 минути, което го прави удобен вариант за хора с натоварен график.

НАЙ-ЧЕСТО ТРЕТИРАНИТЕ ЗОНИ СА:

• Лице
• Шия
• Деколте
• Ръце

 

Предимства на скинбустера

 • Хидратира кожата в дълбочина: Скинбустерите изпълват кожата с влага, което води до подобряване на нивото на хидратация и до по-сияен и младежки вид на кожата.
 • Стимулира синтеза на колаген: Стимулирайки производството на колаген, кожните бустери спомагат за подобряване на стегнатостта и еластичността на кожата, като с течение на времето намаляват появата на фини линии и бръчки.
 • Изравнява тена на кожата: Скинбустерите могат да спомогнат за изравняване на тена и текстурата на кожата, като сведат до минимум видимостта на белези, пигментация и други несъвършенства.
 • Естествено изглеждащи резултати: За разлика от по-инвазивните процедури, скинбустерите осигуряват елегантни, нежни и естествени резултати, като подобряват външния вид на кожата без драстични промени.

 

Грижа след третиране

След поставянето на скинбустер е важно да спазвате всички указания след лечението, предоставени от вашия дерматолог. Това може да включва избягване на прекомерното излагане на слънце, въздържане от напрегнати физически упражнения и използване на щадящи продукти за грижа за кожата, за да се подпомогне заздравяването на кожата и да се постигнат максимално задоволителни резултати от процедурата.

Каква е разликата между мезотерапията и скинбустерите?

Мезотерапията е нехирургична техника за многоточково повърхностно инжектиране на коктейл от вещества в кожата и подкожната тъкан. Веществата могат да бъдат растителни екстракти, микс от витамини и минерали, хиалуронова киселина в ниска концентрация, аминокиселини, колагенни стимулатори, хормони, ензими.

Скинбустерите са съставени от неживотинска стабилизирана хиалуронова киселина. Ниската концентрация на молекулата на хиалуроновата киселина клинично доказано свежда до минимум риска от странични и алергични реакции. Друга разлика, която е важно да се знае, че при мезотерапията инжектирането е повърхностно, докато при скинбустерите се достига дълбоко в дермата.

Като заключение, можем да кажем, че скинбустерите не са мезотерапия, а продукт, повече наподобяващ хиалуроновите филъри – ефективен, безопасен продукт, който подобрява състоянието на кожата и е базиран на научни доказателства.

Инжектирането на продукти като Restylane Vital и Vital Light, Juvederm Volite доказано подобряват кожната еластичност и тургур, хидратират кожата в дълбочина, осигуряват видимо стягане, идеални са за корекция на фини линии и бръчки и изглаждане на повърхността й, а ефектът от процедурата е по-дълготраен.

Каква е разликата между филър и скинбустер?

Традиционните дермални филъри обикновено се използват, за да запълнят обеми там, където са изгубени през годините. Основната разлика между филърите и скинбустерите е във вискозитета и концентрацията на хиалуронова киселина. Скинбустерите са различни: за разлика от дермалните филъри, те имат много по-мека и фина консистенция, която постепенно се разгръща в кожата като осигурява дълбока хидратация на кожата, еластичността й се подобрява и видимо се забелязва изглаждане,  подмладяване и увеличаване на тонуса й.

Ефектът е видим почти моментално, като видът на кожата се подобрява и осезаемо се забелязва в продължение на 3 – 4 седмици, когато е препоръчително да се направи последваща процедура за оптимален резултат.

Могат да се направят 3 до 5 процедури през определен интервал от време. Продължителността на ефекта е индивидуален, но с добра грижа за кожата и цялостното състояние на организма може да се задържи до 6 месеца.

Често скинбустерите се препоръчват в комбинация с други естетични процедури, както инвазивни, така и неинвазивни. В това число дермални филъри, ултразвукови и радиочестотни процедури, химически пилинги и други.

За кого са подходящи скинбустерите?

Процедурата със скинбустери е подходяща както за жени, така и за мъже с по-млади или по-зрели кожи.

Въз основа на хиалуроновата киселина, която естествено съществува в човешкия организъм, скинбустерите са предназначени за подобряване и дълбоко хидратиране на кожата, подобряване на нейния тургор.

С напредване на възрастта кожата губи своята еластичност и естествените нива на хиалуронова киселина намаляват. Тук идва ред на скинбустерите – ефективен балансьор в борбата с остаряването!

Чрез инжектиране на разпределени количества в средните до дълбоките слоеве на кожата, скинбустерите са в състояние да възстановят загубената хидратация. Благодарение на тях кожата се подобрява и видимо възвръща младия си и свеж вид!

 

Не забравяйте да се консултирате с квалифициран дерматолог, за да определите дали скинбустерите са подходящи за вашите индивидуални нужди и цели. 

Доверете се на Д-р Каляшева, чиято практика има богат опит с консултирането и поставянето на скинбустери!

 

За повече информация потърсете контакт с д-р Каляшева.

Запазете час

Ценоразпис

Часове се записват в работни дни от 10:00 ч. до 18:00 ч. само чрез обаждане на телефонен номер.

Skinbooster Restylane Vital

*Цена на продукт при използване на повече от 1 бр. Restylane Vital или Restylane Vital Light в една процедура

390 лв.

310 лв.

Skinbooster Restylane Vital Light

*Цена на продукт при използване на повече от 1 бр. Restylane Vital или Restylane Vital Light в една процедура

350 лв.

310 лв

Часове се записват в работни дни от 10:00 ч. до 18:00 ч. само чрез обаждане на телефонен номер.

Имате въпроси?

Не се колебайте да запазите час при д-р Каляшева

Запазете час 0886 888 668

Контакти

0886 888 668
0885 880 990

Адрес

София, ул. Бяло поле 3, Бизнес център „Комфорт”, ет. 2, офис 6

Раб. време

Часове се записват в работни дни от 10:00 ч. до 18:00 ч.