дерматолог-венеролог

Вход за пациенти

Премахване на двойна брадичка. BELKYRA™ - революционно решение за двойната брадичка.

Проблемът: двойна брадичка.

Двойната брадичка е често срещан естетически проблем, който засяга както жени, така и мъже. С напредване на възрастта този проблем се задълбочава. Може да се дължи на генетична предразположеност, промени в теглото или на естествения ход на стареене.

Пълнотата под брадичката (или двойната брадичка) създава дискомфорт на много хора. Съществува често срещано, грешно схващане, че двойната брадичка се появява само при хора с наднормено тегло.

До момента неефективно лекувана, но вече има решение - BELKYRA™ - революционно РЕШЕНИЕ ЗА ДВОЙНА БРАДИЧКА.

BELKYRA™ - е иновативно научно откритие в областта на естетичната медицина и първата в класа си терапия за жени и мъже.

премахване на двойна брадичка

Какво е BELKYRA™ и как работи?

Известна като KYBELLA ™ в Съединените щати, BELKYRA ™ е инжекционна терапия, която може да редуцира мастната тъкан (под брадичката) и да предефинира линията на челюстта и ефективно да елиминира двойната брадичка без хирургическа намеса.

Активната съставка е дезоксихолиева киселина (deoxycholic acid), която естествено се среща в организма. Когато се инжектира в целева зона, тя разрушава мембраните на мастните клетки, позволявайки мастната тъкан да бъде освободена и естествено елиминирана от тялото. След като бъдат унищожени, тези клетки вече не могат да съхраняват и да натрупват мазнини.

BELKYRA™ прогресивно подобрява външния вид на брадичката на пациентите в рамките на няколко процедури, които са определени персонално.

Предимства на BELKYRA™:
• Инжекционна терапия съобразена с индивидуалните нужди на пациента, която води до необратимо разграждане на мастните клетки под брадичката.
• Лесна за приложение, средно 2 – 4 терапии, около 15 – 20 мин. на процедура. Могат да се проведат до 6 процедури, през интерваал не по-кратък от един месец.
• Клинично доказано лечение с дълготрайни резултати и висока удовлетвореност на пациента.
• Профилът на Вашата брадичка прогресивно ще се подобрява с всяка следваща терапия.

Как се извършва процедурата?

Продуктът се поставя с много тънка игла в зоната на двойната брадичка, която е предварително разчертана и са определени точките на инжектиране, които са около 20. Инжектира се 0,2 ml (2 mg) във всякa точка на разстояние 1 cm едно от друго.

Много хора имат подобрение след две до четири терапии, през около четири седмици. Могат да се направят максимум шест процедури.

Кой е подходящ за BELKYRA™?

Подходящи пациенти са тези, които:
• са притеснени за визията на своята брадичка.
• не желаят оперативно лечение
• хранят се здравословно и спортуват, но въпреки това двойната брадичка не изчезва.

премахване на двойна брадичка

Има ли възстановителен период след процедурата?

При повечето хора времето за възстановяване е минимално, известно неразположение се наблюдава най-често след първата терапия. Може да се наблюдава лек оток и зачервяване след процедурата. Обикновено отшумяват до няколко дни.

Няма социална изолация, нито пък е нужно да се откъсвате от работния процес или да отлагате социални активности или ангажименти.

Инжектирането на дезоксихолиевата киселина е подходящо за лечението на умерена до силна изпъкналост или пълнота, в следствие на наличието на субментална мастна тъкан.

Противопоказания:

• Процедурата не е подходяща за лица под 18г. възраст!
• Не се препоръчва при бременни или кърмещи жени.
• Наличие на инфекция в зоната на инжектиране.

BELKYRA™ трябва да се прилага само от медицински специалисти с подходяща квалификация, опит и знания.

Безопасността и ефективността при употребата на BELKYRA™ зависи от подходящия подбор на пациенти, което включва запознаване с медицинската история на пациента – предишни манипулаци, заболявания и др.

 За повече информация потърсете контакт с д-р Каляшева.