Попълване на бръчки с филъри

Стареенето е естествен процес на всеки организъм, който включва всички органи и системи. Едни от най-видимите признаци на стареенето по лицето са загубата на обем и бръчките, които се появяват по кожата с напредване на възрастта.

Факторите за стареене са различни и зависят от генетичната заложеност на всеки един от нас, външната среда, както и начина ни на живот. Различните хора приемат по различен емоционален начин процеса на стареене. Връщайки се назад във времето, бръчките и първите признаци на стареене са били признак нa по-силен характер и мъдрост. Днес, те често се определят като явни напомняния, че процесът на стареене е в ход.

 

попълване на бръчки с филъри

В исторически план...

Темата за забавяне процеса на стареене се дискутира още от древността, но за пръв път борбата с бръчките започват американските естетични хирурзи. Колагенът, който е една от основните съставки на кожата, слага началото на идеята за подмладяване, като за тази цел се използва животински колаген (основно телешки). Няколко години по-късно, през 1987 година, тези продукти идват и в Европа. Първо са регистрирани във Франция, след което са окончателно забранени (както и всички видове продукти на базата на колаген) през 1998 година. Необходимостта от тестване преди употреба, възможността за алергични реакции и краткият ефект са основните причини, поради които тези продукти търпят неуспех. Особено и след появата на филъри, съдържащи хиалуронова киселина.

Попълване на бръчки с филъри

Филърите, така наречените пълнители, са съставени от хиалуронови киселини, или биосинтетични полимери. Биосинтетичен клас полимер включва поли-Л-млечна киселина, калциев хидроксилапатит и полиметилметакрилат.

Хиалуроновата киселина се среща естествено в организма и играе важна роля за задържането на влага в кожата. С възрастта и под действие факторите на околната среда, хиалуроновата киселина понижава количеството си. В резултат на което, без достатъчно влага, кожата се отпуска, появяват се бръчки, губи се обем.

Хиалуроновата киселина се резорбира от организма, затова процедурата с нея има временен ефект. Като естествен продукт, тя има много ниска честота на алергични реакции. Тези филъри са предназначени за запълване на бръчки, възстановяване на обеми, формата и твърдостта на кожата. Ефектът е видим почти незабавно. Наименованието им идва от англ. fill – пълня.

Има различни видове филъри за попълване на бръчки, като с всеки един от тях може да се постигне различен ефект. Разлики могат се намерят в това, че един продукт може да съдържа калций, друг да се резорбира по-бързо, да бъде по-гъст или да бъде по-лесен за моделиране. Затова е много важно да обсъдите всеки един детайл с Вашия дерматолог. За да се постигнат желаните резултати, трябва да се избере продукт, който най-добре ще отговори на Вашите нужди за обем и дълготрайност. В зависимост от зоните, които се третират, могат да се правят и комбинации от различни филъри.

Видове хиалуронови пълнители

  • Постоянни (нерезорбируеми)
  • Временни (резорбируеми)

 

През последните няколко години наблюдаваме подобрение на качеството и дълготрайността на продуктите за инжектиране. Те се разграждат по-лесно от организма, хипоалергенни са и имат по-голяма толерантност към кожата. Най-голям дял в това отношение имат продуктите на базата на хиалуроновата киселина, които стават все по-многобройни. Те са с продължителност на действие от половин до една година.

Самата процедурата на поставяне е бърза и по-малко болезнена, тъй като в последните години се добавят упойки в самите пълнители.

Резултатите, постигнати с продуктите на базата на хиалуроновата киселина, придават естествен ефект върху лицето на пациента. Независимо дали става дума за изглаждане на бръчки, увеличаване на устни или попълване на неравности и хлътнатини. За по-добър и дълготраен резултат, филърите могат да се съчетаят с лазерни процедури, мезотерапия, ботокс или други процедури, които Вашият лекар прецени, че са подходящи за Вас.

Кой може да извърши процедурата?

Много е важно да се спомене, че инжектирането на филъри трябва да се прави от обучени лекари. Отговорността за здравето носи не само Вашият лекар, но и самите Вие. Преди да вземете решение за поставяне на филъри, трябва да бъдете информирани за всеки един детайл на процедурата. Както и да предоставите на лекаря цялата история на здравния Ви статус. Задължително се информирайте за квалификацията на избрания лекар, неговия опит, продуктите, които използва. Изисквайте паспорт със сертификационен номер на продукта. Висококласните продукти съдържат в опаковката си 2 такива номера - един за пациента и един за лекаря. Проведете консултация преди процедурата, на която ще обсъдите вижданията за подобрение на визията и ще се убедите дали изборът на специалист е правилен. Не бързайте да извършите процедурата на всяка цена. Винаги казвам на пациентите, които не са убедени да се подложат на корекции, че естетичната медицина не е спешна медицина.

С уважение: Петрана Каляшева

За повече информация потърсете контакт с д-р Каляшева.

Запазете час
Попълване на бръчки с филъри

Ценоразпис

Часове се записват в работни дни от 10:00 ч. до 18:00 ч. само чрез обаждане на телефонен номер.
Хиалуронов филър  (1 мл.)   450 лв. - 600 лв.
Часове се записват в работни дни от 10:00 ч. до 18:00 ч. само чрез обаждане на телефонен номер.

Имате въпроси?

Не се колебайте да запазите час при д-р Каляшева

Запазете час 0886 888 668

Контакти

0886 888 668
0885 880 990

Адрес

София, ул. Бяло поле 3, Бизнес център „Комфорт”, ет. 2, офис 6

Раб. време

Часове се записват в работни дни от 10:00 ч. до 18:00 ч.