Подмладяване на устни с филър

Устните предоставят уникална възможност за индивидуална експресия на лицето. Днес несъмнено красивите устни могат да бъдат естетически аксесоар на всяка жена. Но замисляли ли сте се дали те могат да стареят? Отговорът е - да. Възрастта засяга целия организъм, включително и тях.

Стареене на долната част на лицето

Устните заемат централната част на долната трета на лицето, поради тази причина, тяхното стареене основно допринася за състаряването на долната част на лицето. Още повече, защото те са изградени от по-рехава съединителна тъкан и процесите на стареене в тази зона са видими по-рано. Когато говорим за стареене на устните не включваме само тях, а и зоната около тях.

 

подмладяване на устни с филър

Причини за стареене на устните

Атрофията на подкожната мазнина, загуба на еластичност на кожата, гравитационните сили и ремоделирането на скелетната основа допринасят за стареенето на долната част на лицето. Тези процеси започват още в третото десетилетие на живота, но започват видимо да личат в четвъртата декада на живота. Различните хора стареят с различни темпове. Значение оказват и генетичните фактори, хормоналните промени, влиянието на околната среда, най-вече излагане на UV радиация, пушене, хранене, спортни навици.

Белези на стареене на устата и зоната около нея

Намалената еластичност на кожата с напредване на възрастта, в комбинация с повтарящите се движения на свиване на мускулите около устата, водят до образуване на вертикални бръчки над горната устна. Наред с промените в костната подложка, в кожните структури около устата и външните фактори на стареене, които вече споменах, води до удължаване на разстоянието от края на носа до горната устна. Също така, до сплескване на колонките над устата, спадане на централните връхчета на горна устна (т.нар. "купидони"), намаляване обема на устата и обема на нейната предна проекция, удължаване на устата и падане на страничните ъгли, образуване на марионетни бръчки. Пигментът с времето избледнява, а контурът се губи. Всичко това създава тъжно изражение на лицето и липса на свежест.

С продължаващата загуба на обем на лицето, отпускането на мускули и сухожилия се стига до преразпределение на обемите на лицето и натрупване на по-голяма маса тъкани в зоната на долната челюст и брадичката.

Основната цел на едно подмладяване на устни е да се възстанови хармонично освежаване на долната част на лицето. Много важно за постигането на невидим и красив резултат, са естетическият подход и анализът на специалиста. Той трябва да се съобрази с параметрите на лицето като цяло. Устните трябва да допълват околната периорална зона и да бъдат съобразени с цялостната скелетна основа на лицето.

Подмладяване на устни с филър и зоната около нея

За постигне на тази цел могат да се използват различни подходи. Ограничаване на движението на мускулите, възстановяване обема на устните и оформяне на околните тъкани. Ограничаване на движението на мускулите се постига с малки дози ботулинов токсин известен като ботокс. За възстановяване на обемите на устните се използва главно хиалуронова киселина. Хиалуроновата киселина е постигнала огромна популярност като временен дермален пълнител, с добра биосъвместимост, сравнително дълъг ефект, безопасност и възможност за разграждане с веществото хиалуронидаза.

Хиалуроновата киселина е естествен гликозаминогликан. Хиалуронови филъри се отличават по метод на пречистване, размер на молекулите, концентрация и степен на омрежване, вискозитет. Тези техни различия определят и разликата между отделните филъри в продължителност на ефекта, естетика в крайния резултат и количество обем, който създават.

СТРАНИЧНИ ЕФЕКТИ:

Странични ефекти са възможни при подмладяване на устата и зоната около нея, но са редки и за щастие -  леки и преходни. Най-често наблюдаваните нежелани реакции включват реакции на мястото на инжектиране като болка, зачервяване, оток и синини. Пациенти с анамнеза за рецидивиращ херпес симплекс в зоната на инжектиране, могат да получат рецидив след манипулацията. Профилактично в тези случаи може да се изпише противовирусна терапия.

Корекцията на устни до скоро време означаваше единствено директно инжектиране в устата и създаване на обеми. Вследствие на това, резултатите често не бяха естетически. В последните години все по-често се говори за подмладяване на устните. За постигане на красив резултат е важно да се съобразим с цялостната визия, възраст, структура и обем на лицето, индивидуалното излъчване на пациента.

Подмладяването на устата трябва да става по невидим начин, като крайният ефект е по-свежо излъчване.

С уважение: П. Каляшева

За повече информация потърсете контакт с д-р Каляшева.

Запазете час

Ценоразпис

Часове се записват в работни дни от 10:00 ч. до 18:00 ч. само чрез обаждане на телефонен номер.
Хиалуронов филър  (1 мл.)   450 лв. - 600 лв.
Часове се записват в работни дни от 10:00 ч. до 18:00 ч. само чрез обаждане на телефонен номер.

Имате въпроси?

Не се колебайте да запазите час при д-р Каляшева

Запазете час 0886 888 668

Контакти

0886 888 668
0885 880 990

Адрес

София, ул. Бяло поле 3, Бизнес център „Комфорт”, ет. 2, офис 6

Раб. време

Часове се записват в работни дни от 10:00 ч. до 18:00 ч.