Лазерен ресърфейсинг

Лазерният ресърфейсинг може да бъде аблативна или неаблативна лазерна процедура, с която могат да бъдат решени редица дерматологични проблеми и, също така, ефективен метод за подмладяване на лицето, шията, деколтето и други части на тялото.

 

КАКВО ОЗНАЧАВА ФРАКЦИОННА ЛАЗЕРНА ПРОЦЕДУРА?

Фракционност – това е разделянето чрез сканираща приставка на лазерния лъч на множество микроскопични лазерни микролъчи, подредени в колонки. Тези микроколонки в снопче, тънки колкото косъм, проникват в различен слой на кожата, образувайки микроканали, подобни на решетчица. В резултат на нанасянето на тези микроперфорации се стартира напълно естествен за организма механизъм за възстановяване на тъканите с интензивно образуване на колаген.

 

ПРЕДИМСТВА НА ФРАКЦИОНИРАНИЯ ЛАЗЕРЕН РЕСЪРФЕЙСИНГ

Съхранява се естествения регенериращ ресурс на дермата, който гарантира бързото й възстановяване.
Фракционността на микролъчите минимизира увреждането на кожата, оставяйки интактни микропространства от здрава тъкан, от която започва регенерацията на увредената.

Отсъства кървене по време на процедурата.

Подобрява ефективно за дълъг период структурата на кожата.

 

КАК СЕ ИЗВЪРШВА САМАТА ПРОЦЕДУРА?

Областта, която ще се третира, се почиства и се маркира. Изборът на упойка, болкоуспокояващи и седиращи средства, които ще бъдат приложени по време на процедурата, се прави по преценка на лекаря. Следващият етап от манипулацията е пропускането на лазерните микролъчи през сканиращото устройство чрез импулсни тласъци. Всеки импулс трае по-малко от една милисекунда. Броят на необходимите пасове, тяхната интензивност и последователност зависят от състоянието, типа и зоната, която се обработва.

 

КОИ ПАЦИЕНТИ СА ПОДХОДЯЩИ ЗА ЛАЗЕРНО ФРАКСЕЛНО ПОДМЛАДЯВАНЕ?

Обикновено това са пациенти след 40 год. възраст, нуждаещи се от нехирургична корекция на леки до умерени бръчки, акнетични белези, постравматични и хирургични белези, разширени пори, хиперпигментации и др.
В случай, че приемате, че сте подходящ кандидат за интервенцията за лазерен ресърфейсинг, е необходимо да знаете, че 10 дни преди процедурата се спират лекарства и хранителни добавки, имащи отношение към кръвосъсирването (аспирин, ибупрофен, вит. Е и гинко билоба вкл.).

Не се излагайте прекомерно на слънце и не посещавайте солариум месец преди и след процедурата!

 

КАКВО ДА ОЧАКВАТЕ СЛЕД ЛАЗЕРНИЯ РЕСЪРФЕЙСИНГ?

След процедурата, третираната зона ще бъде обработена със средства, повлияващи отока, пост-процедурната възпалителна реакция, пост-инфламаторната хиперпигментация. Ще Ви бъдат назначени интензивни хидратанти и мехлеми с пантенолова съставка с цел по-малко образуване на корички.
Възможно е, по преценка на лекаря, да Ви бъдат назначени също така антибиотици, антивирусни и антигъбични средства.

Абсолютно задължителна е употребата на слънцезащитни фактори 50+ за дълъг период от време, определен от лекаря!

 

Непосредствено след интервенцията е очаквано да имате оток, зачервяване, да имате парене, подобно на това на слънчево изгаряне. Този дискомфорт обикновено отшумява между 5 и 7 дни. Първият забележим визуален резултат е след 2 седмици. Кожата е гладка, стегната, с подобрена структура и цвят.

През следващите 3-6 месеца ще настъпва още по-голямо подобрение, тъй като в по-дълбоките слоеве на кожата продължава създаването на нов колаген. Крайният резултат е стегната, сияйна, гладка и с равномерен тен кожа. За дълготраен ефект е необходимо да се премине курс от няколко процедури.

За повече информация потърсете контакт с д-р Каляшева.

Запазете час
Лазерен ресърфейсинг

Ценоразпис

Часове се записват в работни дни от 10:00 ч. до 18:00 ч. само чрез обаждане на телефонен номер.
Часове се записват в работни дни от 10:00 ч. до 18:00 ч. само чрез обаждане на телефонен номер.

Имате въпроси?

Не се колебайте да запазите час при д-р Каляшева

Запазете час 0886 888 668

Контакти

0886 888 668
0885 880 990

Адрес

София, ул. Бяло поле 3, Бизнес център „Комфорт”, ет. 2, офис 6

Раб. време

Часове се записват в работни дни от 10:00 ч. до 18:00 ч.