Процедури за подмладяване и как да се комбинират за още по-добър ефект

 

Или как само една процедура трудно би довела до необходимия резултат

За съжаление, рекламният маркетинг на много продукти убеждава, че единична процедура с един продукт ще се погрижи за цялостното състояние на кожата Ви и ще подмлади Вашето лице. На практика, това рядко се случва. Отговорният лекар е този, който подробно ще Ви обясни какво точно да очаквате от определена манипулация. Всички лекари, които практикуват естетична дерматология, са се убедили, че подмладяването и поддържането на естетически вид е процес на добре планирани и последователни действия.

Само комбинираното, планирано и оптимално дозиране на различни продукти за подобряване вида на кожата довежда до изключително задоволителни резултати.

ПРИ СТАРЕЕНЕТО НА КОЖАТА ТРЯБВА ДА СЕ ВЗЕМАТ ПОД ВНИМАНИЕ МНОГО НЕЩА, ОСНОВНИТЕ ОТ ТЯХ СА:

 • Загуба на обем
 • Нива на загуба на колаген
 • Привични експресивни физиономии
 • Уникални мускулни контракции при говорене и гримасничене, които довеждат до мускулни промени и остават следи върху повърхността на лицето

Кои видове процедури за подмладяване на кожата могат да се комбинират?

Типична „анти-ейджинг“ програма, която се използва за решаване на тези проблеми, в общият случай включва:

 • продукт за отпускане на мускулите, като Botox или Dysport -  за да се елиминират дълбоки бръчки, които са предизвикани от мускулни контракции;
 • хиалуронови пълнители и стимулацията на колагена със Sculptra, Radiesse, Ellanse - за запълване на финни бръчки и линии и подобряване текстурата на кожата се използват подходящи мезотерапии и апаратно подмладяване с различна светлина;

РЕАЛЕН ОБЕМ НА НЕОБХОДИМИЯ ФИЛЪР

Отново рекламният маркетинг често кара хората да вярват, че една спринцовка филър ще ги направи да изглеждат млади. Но спринцовка от 1мл. филър се равнява на една част чаена лъжичка обем – крайно недостатъчно, когато целта е да се запълнят доста видими бръчки и загуби на обем.

Най-често използвани са временните филъри, тъй като те довеждат до непосредствен резултат и имат най-ниски нива на странични ефекти. При използването на хиалуронови филъри процедурата се повтаря на всеки 6 до 9 месеца. Когато процедурата се повтори, ефектът е по-дълготраен.

Стимулацията на колаген със Sculptra, Radiesse, Elanse е изключително ефективна сама по себе си. След инжектирането на резорбируеми микрочастици, кожата синтезира нов колаген след няколко месеца. Този нов колаген стои естествено и има задоволителен ефект до 2 години.

Тези комбинации от филъри, ботокс, мезотерапии винаги вървят заедно с програма за ексфолиране на кожата - пилинги с киселини и лазерен ресърфейсинг. Правилното комбиниране и последователност на всички тези процедури могат да запазят свежия и младежки вид на лицето Ви.

Запомнете 6 правила, които трябва да следвате, за да бъдете доволни от всяка естетична манипулация:

 1. Обсъдете многократно с Вашия оператор каква представа има той за Вашите устни, скули, визия като цяло и какво желаете Вие. Носете снимки от младежките си години, носете примерни снимки на това, което бихте желали да се получи като краен резултат.
 2. В никакъв случай не настоявайте за обеми, по-скоро говорете за подмладяване.
 3. За да изберете Вашия лекар, се уверете в неговата квалификация и резултатите, постигнати върху пациентите. Не на последно място - продуктите, които използва. Не се притеснявайте, че една среща и консултация няма да бъдат достатъчни, за да се убедите в крайния естетически резултат на манипулацията. Повярвайте ми, добрият дерматолог ще Ви отдели колкото са необходими консултации, за да се чувствате сигурни в неговите ръце!
 4. Запознайте се с информираното съгласие и обсъдете с Вашия лекар евентуалните странични ефекти, които, макар и много рядко, могат да настъпят.
 5. Запомнете, че добрият лекар е този, който ще Ви отдели достатъчно време за: консултация; подробно разясняване на най-добрия за Вас начин за подмладяване; подробно запознаване с предишни Ваши манипулации и удовлетвореността и неудовлетвореността Ви от тях; задължително Ви разпита подробно за евентуални заболявания (най-вече автоимунни и алергични).
 6. Обемът не означава красота! Най-добрият оператор е този, чиято намеса никой не би разбрал, дори и най-близките Ви!

За повече информация потърсете контакт с д-р Каляшева.

Запазете час
Процедури за подмладяване и как да се комбинират за още по-добър ефект

Ценоразпис

Часове се записват в работни дни от 10:00 ч. до 18:00 ч. само чрез обаждане на телефонен номер.
Часове се записват в работни дни от 10:00 ч. до 18:00 ч. само чрез обаждане на телефонен номер.

Имате въпроси?

Не се колебайте да запазите час при д-р Каляшева

Запазете час 0886 888 668

Контакти

0886 888 668
0885 880 990

Адрес

София, ул. Бяло поле 3, Бизнес център „Комфорт”, ет. 2, офис 6

Раб. време

Часове се записват в работни дни от 10:00 ч. до 18:00 ч.