Какво е PRP Терапия (Плазмотерапия) или така нареченият Вампирски лифтинг?

Плазмотерапия /известна като вампирски лифтинг/е инжектиране на автоложна плазма богата на тромбоцити (A-PRP).

PRP е технология за подмладяване и възстановяване на тъканта на клетъчно ниво чрез интрадермално приложение на богата на тромбоцити плазма. С други думи казано, течната част на кръвта, която съдържа витамини, ензими, протеини, хормони и други вещества, която е взета от пациента минути преди процедурата.

PRP увеличава производството на колаген, подобрява еластичността, тонуса и плътността на кожата. Стимулира диференциацията и пролиферацията на стволови клетки. Стимулира образуването на нови кръвоносни съдове. Има запълващ ефект.

Плазмотерапията – богата на тромбоцити плазма има широко приложение в медицината

PRP-метода започва да се използва още преди двадесет години от лицево-челюстни хирурзи – с цел да се ускори заздравяването на рани чрез самостоятелно регенериране на тъканта. След това технологията се разпространява за лечение на различни кожни заболявания в ортопедията, сърдечно-съдовата хирургия, денталната медицина. Днес плазмотерапията е една от най-търсените процедури в естетичната медицина за нехирургично подмладяване, бързо и безболезнено възстановяване от операции, коригиране на дефекти на кожата. Причината е, че при нея кожата се обновява на клетъчно ниво.

Приготвяне и инжектиране на /вампирски лифтинг/PRP

Процедурата вампирски лифтинг се основава на концентрирана плазма, която се инжектира интрадермално на принципа на мезотерапия. Венозна кръв се взема от пациента и се поставя в специален контейнер, който се поставя в центрофуга. По време на центрофугиране при 2400 оборота в минута се получава концентрат, който се използва за инжектиране – автоложна плазма. Тя е богата на тромбоцити, съдържа специфични протеини - "растежни фактори", които участват в регенерацията на всички тъкани на тялото, с което техните собствени стволови клетки стимулират тяхното делене в увредената зона.

След процедурата плазмотерапия се подобряват значително обменните процеси, деленето на клетките се ускорява, засилва се синтеза на колаген и хиалуронова киселина. По този начин се постига двоен ефект: кожата става по-свежа и се запълва дефицита на колаген и еластин.

Едно голямо предимство на вампирския лифтинг е, че е напълно безопасен. Няма странични ефекти и е хипоалергенен, защото се използва собствената кръв на пациента.

Какви резултати се постигат с плазмотерапия /вампирски лифтинг/?

ПОДОБРЯВА ФИНИТЕ БРЪЧКИ И КАЧЕСТВОТО НА КОЖАТА

Естественото остаряване на Вашата кожа се дължи на дисбаланса между скоростта на разрушаване и подновяване на клетките и колагена. Спомагайки процеса на естественото регенериране на тъканите, мезотерапевтичното инжектиране на PRP подобрява качеството на кожата и изглажда фините бръчки по лицето, деколтето и ръцете.

НАМАЛЯВА ТЪМНИТЕ КРЪГОВЕ

Зоната около очите е особено деликатен участък, където може да се появи синкаво оцветяване поради смущение в микроциркулацията. Растежните фактори на PRP стимулират микроциркулацията около Вашите очи, техният блясък се подобрява и кожата около очите възстановява своя тонус. Локализираното третиране чрез инжектиране на A-PRP гел възстановява хармонията и пропорциите в обема на лицето.

 • Назолабиални гънки
 • Бузи и челюсти
 • Зони около очите
 • Бръчки около очите
 • Горна устна
 • Нос и чело

 

БЕЛЕЗИ

 • Инжектирането с A-PRP е също ефективно средство за третиране на стрии, белези от акне или хипертрофични белези.
 • Третиране след лазерни процедури или химически пилинг.
 • Аналгетичният и противовъзпалителен ефект от A-PRP спомага борбата с болката и подобрява значително скоростта на заздравяване на раните след лазерни процедури или химически пилинг.

 

КОСОПАД

Плазмотерапията при косопад - тя предизвиква регенерация на луковицата на косъма, увеличаване на кръвоснабдяването и повишаване клетъчната пролиферация на космения фоликул.

При какви типове алопеция се прилага:

 • Androgenic Alopecia – най-честата причина за загубата на коса при този вид е хормонален дисбаланс, генетични причини, липса на хранителни вещества. Лечението е трудно и е предизвикателство за лекаря.
 • Alopecia Areata – автоимунно заболяване, което причинява плешивост на отделни участъци.

И при двата вида алопеция A- PRP е доказано ефективна когато:

Androgenic Alopecia – Мъже и жени в ранен до среден стадий на косопад – 1-ва до 5-та степен по скалата на Норууд (от 6-та до 7-ма PRP се използва за подпомагане на космените присадки).

Alopecia Areata – Мъже и жени, показват отлични резултати в повечето случаи.

Плазмотерапия и хиалуронова киселина

Тук се съчетават хидратиращият ефект на хиалуроновата киселина със стимулиращите свойства на PRP растежните фактори. Нещо повече, докато хиалуроновата киселина действа като временен дермален заместител, PRP стимулира околните клетки. Триизмерното скеле бързо се колонизира от фибробласти, които произвеждат компоненти на извънклетъчното пространство и промотират желаната реконструкция на дермалната тъкан. Хиалуроновата киселина се свързва с водата и създава обем. Стимулира миграцията, диференциацията и пролиферацията на дермалните клетки, което спомага за обновяването и хидратирането на кожата.

Противопоказания:

 • Нарушено кръвосъсирване;
 • Прием на антикоагуланти;
 • Инфекциозни заболявания в остра форма;
 • Бременност и кърмене;

След процедурата вампирски лифтинг основната препоръка на лекарите – да живеете здравословен живот, без вредни навици, нанасящи непоправими щети на кожата.

Техниката показва висока производителност на всяка възраст (до 75 години). Препоръчват се – поне 3 процедури през 3-4 седмици.

За повече информация потърсете контакт с д-р Каляшева.

Запазете час
Какво е PRP Терапия (Плазмотерапия) или така нареченият Вампирски лифтинг?

Ценоразпис

Часове се записват в работни дни от 10:00 ч. до 18:00 ч. само чрез обаждане на телефонен номер.
Часове се записват в работни дни от 10:00 ч. до 18:00 ч. само чрез обаждане на телефонен номер.

Имате въпроси?

Не се колебайте да запазите час при д-р Каляшева

Запазете час 0886 888 668

Контакти

0886 888 668
0885 880 990

Адрес

София, ул. Бяло поле 3, Бизнес център „Комфорт”, ет. 2, офис 6

Раб. време

Часове се записват в работни дни от 10:00 ч. до 18:00 ч.