Fotona IncontiLase - лечение на уретрална инконтиненция (неволно изпускане на урина)

Какво е уретрална инконтиненция (неволно изпускане на урина)?

Уретралната инконтиненция представлява неволното изпускане на урина. То се разделя на различни видове, в зависимост от причината за появата й.

Стрес-инконтиненцията представлява изпускане на малко количество урина при кашляне, кихане, скачане, полов акт и други физически натоварвания. Тя може да се появи след бременност и раждане, тъй като тогава вътрекоремното налягане е повишено. Това пък е предпоставка за отслабване на мускулите на тазовото дъно и спадане (пролапс) на органите, които се намират в коремната кухина. Друга причина за състоянието е естественият процес на намаляване на естрогените с времето и настъпването на менопауза, което води до отслабване на мускулите, които поддържат тазовите органи.

Какво е IncontiLase?

IncontiLase е неинвазивна Er:YAG лазерна терапия за лечение на леко и умерено стресово неволно изпускане на урина (стресова уринарна инконтиненция). Неаблативното термично въздействие върху тъканите стимулира колагеновия синтез, като резултатът е стягане на вагиналната лигавица и тъканта на таза, която осигурява опора на пикочния мехур.

Как протича процедурата за лечение неволно изпускане на урина IncontiLase?

Процедурата се осъществява като във влагалището се поставя специален спекулум, през който след това се въвежда и лазерния апликатор. 

Не е необходимо обезболяване преди процедурата, тъй като терапията е безболезнена. Усеща се само леко затопляне и загряване.

Колко процедури IncontiLase са необходими?

Препоръчват се 2 до 3 сесии за облекчаване на лека или умерена стрес-инконтиненция. Пациентите с по-тежки оплаквания могат да бъдат подложени на 4 до 5 терапии за постигане на пълно възстановяване.

Процедурите се извършват веднъж месечно.

Какво да правим преди и след лазерната процедурата за лечение неволно изпускане на урина?

Препоръчва се въздържане от сексуални контакти 7 дни след процедурата.

Тъй като инфекции в зоната са контраиндикация за извършване на терапията, е необходимо преди провеждане на лечението да се направи цитонамазка и микробиологично изследване на влагалищния секрет.

Запазете час
Fotona IncontiLase - лечение на уретрална инконтиненция (неволно изпускане на урина)

Ценоразпис

Часове се записват в работни дни от 10:00 ч. до 18:00 ч. само чрез обаждане на телефонен номер.
Часове се записват в работни дни от 10:00 ч. до 18:00 ч. само чрез обаждане на телефонен номер.

Имате въпроси?

Не се колебайте да запазите час при д-р Каляшева

Запазете час 0886 888 668

Контакти

0886 888 668
0885 880 990

Адрес

София, ул. Бяло поле 3, Бизнес център „Комфорт”, ет. 2, офис 6

Раб. време

Часове се записват в работни дни от 10:00 ч. до 18:00 ч.