дерматолог-венеролог

Вход за пациенти

Хиалуронови филъри

Хиалуроновата киселина се среща естествено в организма и играе важна роля за задържането на влага в кожата. С възрастта и под действие факторите на околната среда, хиалуроновата киселина понижава количеството си, в резултат на което, без достатъчно влага, кожата се отпуска, появяват се бръчки, губи се  обем.

Хиалуроновата киселина се резорбира от организма, затова процедурата с нея има временен ефект. Като естествен продукт, тя има  много ниска честота на алергични реакции. Тези продукти са предназначени за запълване на бръчки, възстановяване на обеми, формата и твърдостта на кожата. Ефектът е видим почти незабавно.

Как протича процедурата? 

Преди всичко трябва подробно да се запознаете с плюсовете и минусите на процедурата, очаквани странични явления, противопоказания и да подпишете формуляр за информирано съгласие.

След прилагане на местна упойка, лекарят инжектира продукта под кожата, на различна дълбочина, така че да се възстанови загубения обем, където е необходимо. Инжекциите могат да причинят лек дискомфорт (парене, временен отток, малки посинявания), които преминават бързо.

Колко време се задържа ефектът?

Висококачествените продукти осигуряват дълготраен ефект в продължение на 6-10-12 месеца. Това зависи от много индивидуални качества на организма и от броя на процедурите в тази област.

Днес дермалните филъри са надеждна алтернатива на операцията, естествено изглаждащи продукти, които дават резултат точно там, където имате нужда от него. хиалуронови пълнители за лице

Препоръчително е да изберете квалифициран специалист за  извършване на тази процедура, тъй като тя изисква експертни познания и умения.

Какво трябва да знаете при процедура с дерма филъри? 

Преди процедура

  • Избягвайте аспирин (всякакъв продукт, съдържащ ацетилсалицилова киселина), витамин Е, жълт кантарион и хранителни добавки, съдържащи гинко, ослинник, чесън, танацетум партениум и жинсенг за 2 седмици;
  • Избягвайте ибупрофен (адвил, мотрин) и алкохол за 2 дни;
  • По възможност, измийте лицето си и не носете грим преди процедурата;

След процедура

  • Често срещани са зачервявания по третираното място, които отминават до няколко дена. Ако зачервяванията не отминат, консултирайте се със специалист.
  • Не масажирайте третираните места.
  • Не излагайте третираното място на топлина.
  • Избягвайте действия и начинания, които биха предизвикали зачервяване (спорт, солариум, слънчеви бани), в деня на процедурата и няколко дни след нея.
  • Нежно приложете студен компрес на мястото за 15 минути на всеки няколко часа, за да намалите дискомфорт, подуване или посиняване. Посиняванията отминават за 7-10 дена.
  • Употребата на арника монтана може да облекчи подувания или посинявания.

За повече информация потърсете контакт с д-р Каляшева.