дерматолог-венеролог

Вход за пациенти

Хиалуронови филъри

Преди поставянето на хиалуронови филъри е добре да се запознаете с важните неща, свързани с процедурата. Тяхната основа е хиалуронова киселина, която се среща естествено в организма и играе важна роля за задържането на влага в кожата. С течение на времето и възрастта и влиянието на околната среда, хиалуроновата киселина понижава количеството си в нашия организъм. Липсата на достатъчно влага отпуска кожата, появяват се бръчки и линии, и се губят обеми.

Хиалуроновата киселина се резорбира от организма, затова процедурата с нея има временен ефект. Като естествен продукт, тя има много ниска честота на алергични реакции. Хиалуроновите филъри като цяло са продукти предназначени за запълване на бръчки, възстановяване на обеми, формата и твърдостта на кожата, а ефектът е видим почти незабавно.

Как протича процедурата с хиалуронови филъри? 

Препочърително е да се информирате относно плюсовете и минусите на процедурата поставяне на филър. Важно е да разберете очакваните странични явления, противопоказания и да подпишете формуляр за информирано съгласие.

След прилагане на местна упойка, лекарят инжектира продукта под кожата, на различна дълбочина, така че да се възстанови загубения обем, където е необходимо. Инжекциите могат да причинят лек дискомфорт (парене, временен отток, малки посинявания), които преминават бързо.

Преди процедура

  •        Избягвайте аспирин (всякакъв продукт, съдържащ ацетилсалицилова киселина), витамин Е, жълт кантарион и хранителни добавки, съдържащи гинко, ослинник, чесън, танацетум партениум и жинсенг за 2 седмици;
  •        Избягвайте ибупрофен (адвил, мотрин) и алкохол за 2 дни;
  •        По възможност, измийте лицето си и не носете грим преди процедурата;

След процедура

  •        Често срещани са зачервявания по третираното място, които отминават до няколко дена. Ако зачервяванията не отминат, консултирайте се със специалист.
  •        Не масажирайте третираните места.
  •        Не излагайте третираното място на топлина.
  •        Избягвайте действия и начинания, които биха предизвикали зачервяване (спорт, солариум, слънчеви бани), в деня на процедурата и няколко дни след нея.
  •        Нежно приложете студен компрес на мястото за 15 минути на всеки няколко часа, за да намалите дискомфорт, подуване или посиняване. Посиняванията отминават за 7-10 дена.
  •        Употребата на арника монтана може да облекчи подувания или посинявания.

 хиалуронови пълнители за лице

Колко време се задържа ефектът от хиалуронови филъри? 

Висококачествените продукти осигуряват дълготраен ефект в продължение на 6-10-12 месеца. Това зависи от индивидуални качества на организма и от броя на процедурите в третираната област.

Днес дермалните филъри са надеждна алтернатива на операцията, естествено изглаждащи продукти, които дават резултат точно там, където имате нужда от него. Позволяват лесно да се запълнят загубените обеми, в следствие на естествените процеси на стареене на кожата. Сред най-желаните зони за поставяне на филър са устните, различните типове бръчки, или цялостно контуриране на лицето.

Препоръчително е да изберете квалифициран специалист за извършване на тази процедура, тъй като тя изисква експертни познания и умения.

 

За повече информация потърсете контакт с д-р Каляшева.