Уголемяване на устни с хиалуронов филър за устни

Хиалуронова киселина в устните е сред най-търсените естетични процедури в последните години. Корекцията на устни до скоро време означаваше единствено директно инжектиране в устата. Вследствие на това, резултатите често не бяха естетически задоволителни (всички сме виждали вариации на така наречените "патешки устни"). Това неминуемо доведе в пациентите основателен страх от корекция на тази зона. Притесненията са: "Моля Ви, не желая всички да разберат за моята корекция", "Моля Ви, не желая вулгарно излъчване, много се притеснявам за крайния резултат...". По тази причина, е важно първо да се подходи с достатъчно информация и експертен съвет за избора на подходящ филър за устни и необходимо количество, спрямо нужните на пациента. Търсеният краен резултат трябва да бъде устни, които отиват на Вашето лице! 

Какво да очакваме от процедурата уголемяване на устни с хиалуронов филър?

Уголемяване на устни с хиалуронов филър може да се случи по един естетически и невидим начин, като крайният ефект е подмладяване и по-свежо излъчване. Устните са изградени от много рехава съединителна тъкан. Признаците на остаряване започват да се проявяват първо върху тези тъкани, а именно: белези на дехидратация; намаляване на обема; фини, малки бръчици; свиване на контура; бръчки над и под техния контур. Всичко това неминуемо променя изражението на лицето. Коригирането на тези дефекти не трябва да се гледа само като увеличаване на обема!

уголемяване на устни с хиалуронова киселина

Защо?

 Защото в този случай резултатите са крайно неестетични и недопустими за съвременната жена! Модерните и нови техники за корекция на устни с филър с хиалуронова киселина налагат по-комплексен подход, който включва:

  • Взима се предвид общия обем на лицето
  • Пропорции на горна и долна част на лицето
  • Загуба на мастни тъкани около устните (което може да засегне директно обема им)
  • Костната структура на устата – включително зъби или загуба на такива (което може да предизвика загуба на структурна опора)
  • Формата на брадичката
  • Профила на филитралната колона
  • Формата

Не трябва да забравяме също, че задължително се взима под внимание профилният изглед и съотношението на обема между горната и долната устна, като и двете са еднакво важни. Често срещано е неравномерна загуба на обем от върха към долната част. При това положение апликацията на малко количество пълнител може да постигне много добър резултат, като се приложи само на горната или само на долната. Когато се търси естетична и плавна трансформация е препоръчително  процедурата да се извърши на няколко етапа с постепенно поставяне и надграждане до достигане на максимално задоволителен резултат.

Колко време трае ефектът от уголемяване на устни с хиалуронов филър?

 Крайният резултат е видим след като отшуми отока в рамките на 2-3 дни. Ефектът от уголемяване на устни с хиалуронова киселина е индивидуален спрямо пациента и неговия начин на живот, но средната продължителност е между 6 и 8 месеца. 

Основната цел при процедура за уголемяване на устни с хиалуронова киселина е да се постигне цялостен естетически вид на съотношението между обема на устните и цялостната проекция на лицето. С други думи – устни, които отиват на лицето Ви!

Като специалист, винаги подробно обяснявам на пациентите си защо в дадени случаи не съм склонна да инжектирам толкова много продукт, колкото пациентът си мисли, че му е необходимо. Използването на хиалуронов филър, който замества компрометирана костна опора около устните, често е достатъчен, за да се постигне естетическа промяна във вида. При такива случаи, не се налага директна апликация на филър в самите устни, като така се запазва естествения им вид.

Изключително важно е да се обръща внимание на детайлите. А именно: каква големина и представа за формата очаква пациентът и да се обясни, че красивата и естествена уста е тази, върху която не личи намесата на лекаря. Също така, че най-добрият и естествен резултат се постига чрез многократно инжектиране на малко количество продукт. По този начин се постига много по-високо ниво на удовлетворение на пациента, като в същото време се запазва естествена и красива визия.

С уважение: П. Каляшева

За повече информация потърсете контакт с д-р Каляшева.

Запазете час
Уголемяване на устни с хиалуронов филър за устни

Ценоразпис

Часове се записват в работни дни от 10:00 ч. до 18:00 ч. само чрез обаждане на телефонен номер.
Хиалуронов филър  (1мл.)   450 лв. - 600 лв.
Часове се записват в работни дни от 10:00 ч. до 18:00 ч. само чрез обаждане на телефонен номер.

Имате въпроси?

Не се колебайте да запазите час при д-р Каляшева

Запазете час 0886 888 668

Контакти

0886 888 668
0885 880 990

Адрес

София, ул. Бяло поле 3, Бизнес център „Комфорт”, ет. 2, офис 6

Раб. време

Часове се записват в работни дни от 10:00 ч. до 18:00 ч.