Филъри за устни - уголемяване на устни с хиалуронов филър

Устните винаги са били една от най-важните части на лицето, особено за всяка една жена. Те заемат решаваща роля за подчертаване на чертите на лицето и за вписване в общоприетите норми за красота, естетика, а при жените и женственост.

Популярността на чувствените, плътни и добре очертани устни нарасва всеки ден, което неминуемо означава значително увеличаване на търсенето и предлагането на процедури за оформяне и уголемяване на устните, посредством различни филъри за устни. Сред тях хиалуроновите дермални филъри се открояват като основен избор за моделиране на формата и подобряване контура на устните. 

Д-р Каляшева е един от най-предпочитаните специалисти в страната за поставяне на хиалуронов филър в устните. Цената на процедурата ще откриете в края на статията или в нашия Ценоразпис.

 

Процедурата за моделиране на устни с хиалуронова киселина е сред най-търсените естетични процедури в последните години. Корекцията на устни с хиалуронови филъри до скоро време означаваше единствено директно инжектиране на филър в устата. Вследствие на това, се наблюдава ръст на недобре изпълнените процедури, характеризиращи се с инжектиране на неподходящ филър, прекомерно поставяне на продукти, неправилни техники, водещи до миграция и асиметрия в устните.

Крайните резултати често са естетически незадоволителни и несъобразени с анатомичните особености на всяко лице. Всички сме виждали вариации на така наречените "патешки устни", при които устните губят своя естетически белег. Тази тенденция, в която лошия вид на устните е толкова натрапчив, създаде в пациентите основателен страх от поставяне на филър в устните. Притесненията варират от: "Моля Ви, не желая всички да разберат за моята корекция", "Моля Ви, не желая вулгарно излъчване, много се притеснявам за крайния резултат...".

По тази причина е важно първо да се подходи с достатъчно информация и експертен съвет за избора на подходящ дермален филър за устни, както и точна преценка на необходимо количество, съобразени спрямо нуждите на пациента. Постигането на перфектната форма, контур и размер на устните включва адаптирането им към уникалната анатомия на лицето на индивида, като се спазват идеалните пропорции за красота.

Търсеният краен резултат трябва да бъде естествени устни, които отиват на Вашето лице! 

 

Какво представляват хиалуроновите филъри?

Хиалуроновите филъри са вид инжекционни дермални филъри, съставени от стабилизирана хиалуронова киселина - естествена съставка, което се среща в човешкото тяло. Хиалуроновата киселина е известна със способността си да задържа влага, което допринася за хидратацията и еластичността на кожата.

Когато се използва като филър, хиалуроновата киселина се омрежва, за да образува гелообразна субстанция, която се инжектира в кожата, за да увеличи обема в различни точки на лицето, за попълване на бръчки и да подобри контурите на лицето. Филърите обикновено се използват за справяне с проблеми като фини линии, бръчки, загуба на обем на лицето и уголемяване на устните.

Едно от ключовите предимства на хиалуроновите филъри е тяхната биосъвместимост, което означава, че те обикновено се понасят добре от организма и е по-малко вероятно да предизвикат алергични реакции. Освен това хиалуроновите филъри са временни и могат постепенно да се разграждат и абсорбират от организма с течение на времето, което позволява гъвкавост на резултатите от лечението.

Като цяло хиалуроновите филъри са популярен избор за нехирургично подмладяване на лицето поради своята ефективност, профил на безопасност и естествено изглеждащи резултати.

 

Какво да очакваме от процедурата уголемяване на устни с хиалуронов филър?

Уголемяване на устни с хиалуронов филър може да се случи по един естетически и невидим начин, като крайният ефект е подмладяване и създаване на по-свежо излъчване на лицето.

Устните са изградени от много рехава съединителна тъкан. Признаците на стареене при тях започват да се проявяват първо върху тъкани с тази структура, а именно: белези на дехидратация; намаляване на обема; фини, малки бръчици; свиване на контура; бръчки над и под техния контур. С времето устните губят своя плътен и млад вид и един ден може да се събудите с тънки устни - променени от хода на времето и съвсем различни от това, което сте свикнали да виждате в огледалото. Всичко това неминуемо променя изражението на лицето, както и самочувствието на жената.

 

При коригирането на тези дефекти в устните не трябва да се гледа само като увеличаване на обема на тънките устни, но и създаване на хармонична форма!

Модерните и нови техники за корекция на устни с филър с хиалуронова киселина налагат по-комплексен подход, който включва:

  • Взима се предвид общия обем на лицето
  • Пропорции на горна и долна част на лицето
  • Загуба на мастни тъкани около устните (което може да засегне директно обема им)
  • Костната структура на устата – включително зъби или загуба на такива (което може да предизвика загуба на структурна опора)
  • Формата на брадичката
  • Профила на филитралната колона

Не трябва да забравяме също, че задължително се взима под внимание профилният изглед и съотношението на обема между горната и долната устна, като и двете са еднакво важни. Често срещано е неравномерна загуба на обем от върха към долната част. При това положение апликацията на малко количество филър може да постигне много добър резултат, като се приложи само на горната или само на долната устна.

За да се постигне желания резултат при всеки пациент, първо се търси естетична и плавна трансформация. Препоръчително е процедурата по поставяне на филър да се извърши на няколко етапа с постепенно добавяне и надграждане до достигане на максимално задоволителен и естетичен резултат.

уголемяване на устни с хиалуронова киселина

 

Как преминава процедурата по поставяне на хиалурон в устните?

Процедурата по инжектиране на филъри с хиалуронова киселина в устните обикновено включва няколко стъпки:

Консултация

Процесът започва с консултация с квалифицирано медицинско лице. По време на тази консултация специалистът ще оцени анатомията на устните ви, ще обсъди естетическите ви цели и ще отговори на всички ваши притеснения или въпроси. Следващата стъпка е обсъждане на различните видове филъри и насоки как да се подготвите за процедурата, какво да очаквате от нея и как да се грижите за устните след инжектираната хиалуронова киселина.

Подготовка

Преди процедурата устните и околното пространство се почистват и пациентът се обезболява с локален анестетик, за да се сведе до минимум дискомфортът по време на инжектирането. Процедурата е сравнително безболезнена, именно заради поставянето на упойка.

Инжектиране

С помощта на тънка игла или канюла дермалните филъри с хиалуронова киселина се инжектират в определени зони на устните, за да се постигнат желаните обем и форма. Инжекциите обикновено се прилагат на малки интервали, за да се осигури прецизен контрол върху резултата.

Оформяне и моделиране

След всяко инжектиране лекарят може нежно да масажира или да оформи филъра, за да осигури плавно разпределение и естествен вид на резултатите. Тази стъпка помага да се избегнат бучки или неравности по устните. 

Оценка на резултатите

По време на процедурата лекарят периодично ще оценява устните от различни ъгли, за да осигури симетрия и баланс. При необходимост могат да се направят корекции или повторно поставяне на филър, за да се постигне желаният резултат.

Процедурата е нормално да отнеме около 30 минути, в които са включени времето за обезболяване, инжектиране и моделиране на филърите за устни.

 

Кога не бива да се подлагаме на процедура за уголемяване на устните с хиалуронов филър?

Въпреки че филърите с хиалуронова киселина като цяло са безопасни и се понасят добре, има някои ситуации, при които може да не е препоръчително да се подлагате на процедурата по поставянето им в устните. Трябва да избягвате уголемяването на устните с хиалуронови филъри при:

Бременност или кърмене

По принцип се препоръчва да се избягват планови козметични процедури, включително попълване на устни по време на бременност и кърмене, поради потенциални рискове за развиващия се плод или кърмачето.

Активна инфекция

Ако имате активна инфекция или възпаление в устните или около тях, като например херпес симплекс (херпес вирус), най-добре е да отложите процедурата до отшумяване на инфекцията, за да избегнете изостряне на състоянието.

Алергия към хиалуронова киселина или лидокаин

Ако имате известна алергия към хиалуронова киселина или лидокаин, не трябва да се подлагате на уголемяване на устните с филъри, чиято основна съставка е хиалуроновата киселина, за да се предотврати алергична реакция.

Автоимунни нарушения или имуносупресия

Лица с автоимунни нарушения или такива, които приемат имуносупресивни лекарства, могат да имат повишен риск от усложнения от инжектирането на филъри, като това доведе до забавено заздравяване или инфекция.

Нереалистични очаквания

Ако имате нереалистични очаквания или се стремите към драстични промени в размера или формата на устните, които може да не са постижими само с помощта на хиалуронов филър, е важно да проведете задълбочен разговор с вашия дерматолог, за да се уверите, че имате реалистични цели и очаквания за резултата от процедурата.

Скорошна операция на устните или травма

Ако наскоро сте претърпели операция на устните или сте преживели травма на устните, може да се наложи да изчакате до пълното заздравяване на областта, преди да обмислите увеличаване на устните, за да избегнете усложнения или да попречите на оздравителния процес.

Определени медицински състояния

Лица с определени медицински състояния, като например нарушения в кръвосъсирването или неконтролиран диабет, може да имат повишен риск от усложнения при инжектиране на филъри. Изключително важно е да обсъдите всички основни медицински състояния с вашия дерматолог, преди да се подложите на процедурата.

 

Как да се подготвим за процедурата?

Силно желателно е 14 дни преди процедурата по уголемяване на устните с хиалуронови филъри да не се употребяват препарати, увеличаващи риска от кървене  и образуването на синини, включително и аспирин.

Силно обезболяващи средства като Aulin и Nurofen, както и алкохол,  също са противопоказни 2 дни преди манипулацията.

 

Колко време трае ефектът от уголемяване на устни с хиалуронов филър?

Продължителността на ефекта от поставянето на хиалуроновия филър е строго индивидуален спрямо пациента и зависи и от неговия начин на живот, но средната продължителност е между 6 и 8 месеца в зависимост от количеството филър в устните. След този период филърът започва постепенно да се резорбира и неговата трайност прогресивно намалява. 

Крайният резултат след поставяне на филъри за устни е видим след като отшуми отокът след манипулацията - обикновено в рамките на 10 дни.

Основната цел при уголемяването на устни с хиалуронова киселина е да се постигне цялостен естетически вид на съотношението между обема на устните и цялостната проекция на лицето. С други думи – устни, които отиват на лицето Ви!

Като специалист, винаги подробно обяснявам на пациентите си защо в дадени случаи не съм склонна да инжектирам толкова много продукт, колкото пациентът си мисли, че му е необходимо. Използването на хиалуронов филър, който замества компрометирана костна опора около устните, често е достатъчен, за да се постигне естетическа промяна във вида. При такива случаи, не се налага директна апликация на филър в самите устни, като така се запазва естествения им вид.

Изключително важно е да се обръща внимание на детайлите при моделирането на устни. А именно: каква големина и представа за формата на устните очаква пациентът и да се изясни, че красивата и естествена уста е тази, върху която не личи намесата на лекаря. 

Най-добрият и естествен резултат се постига чрез многократно инжектиране на малко количество продукт през различни интервали от време. По този начин с чести процедури се постига много по-високо ниво на удовлетворение на пациента, като в същото време се запазва естествена и красива визия за по-дълго време.

С уважение: д-р П. Каляшева

За повече информация потърсете контакт с д-р Каляшева.

Запазете час

Имате въпроси?

Не се колебайте да запазите час при д-р Каляшева

Запазете час 0886 888 668

Контакти

0886 888 668
0885 880 990

Адрес

София, ул. Бяло поле 3, Бизнес център „Комфорт”, ет. 2, офис 6

Раб. време

Часове се записват в работни дни от 10:00 ч. до 18:00 ч.