Fotona 4D® Lifting – неинвазивен лазерен лифтинг от последно поколение

Какво е Fotona4D® Lifting /лазерен лифтинг/?

Неинвазивният лифтинг Fotona 4D® е иновативна подмладяваща лазерна терапия, която третира 4 различни нива на кожата отвън и отвътре за незабавно подмладяване, стягане и блясък на дермата. Fotona 4D® e почти безболезнена процедура неоперативен лифтинг от последно поколение, която използва комбинацията от две дължини на вълните за цялостно подмладяване на лицето и шията, заличавайки следите на времето. Мощните лазерни импулси преминават през епидермиса без да нарушават неговата структура и стимулират дермалните фибробласти  да образуват нови колагенни и еластични влакна.

Fotona 4D лифтинг е неинвазивно лазерно лечение, предназначено за подмладяване на кожата и постигане на лифтинг ефект. При нея се използва усъвършенствана лазерна технология на Fotona, компания, известна с медицинските си лазери, за справяне с различни признаци на стареене, като бръчки, фини линии, пигментации, отпусната кожа и загуба на еластичност.


Как протича процедурата лазерен лифтинг Fotona 4D®?

Продължителността на процедурата е 30-45 мин. и протича в 4 етапа с различни насоки на повлияване на кожата на лицето. Fotona 4D е почти безболезнен лазер и не е необходимо обезболяване преди манипулацията. Процедурата не изисква специална подготовка на пациента преди прилагане на лазера. Лазерните лъчи на Fotona 4D са безопасни за всеки тип кожа.

"4D" в Fotona 4D лифтинг се отнася до четирите режима на лечението, което предлага:

1D Стъпка 1: SmoothLiftin™

Първата стъпка е да се повлияе зоната около устата, като по този начин стяга кожата и намалява изразителните бръчки в тази област – назолабиалните бръчки.

Този режим е насочен към вътрешността на устата. Той стимулира производството на колаген и еластин и стяга устните мускули, което спомага за подобряване на външния вид на тази област на лицето.

2D Стъпка 2: FRAC3 ®

Втората стъпка FRAC3 цели подобряване текстурата на кожата, като се повлияват по-дълбоките несъвършенства и пигментациите.

Този режим се фокусира върху фракционното подмладяване - лазерни лъчи, които проникват дълбоко в дермата, за да се справи с пигментните нарушения, фините линии и бръчки.

3D Стъпка 3: PIANO ®

При третата стъпка се извършва нагряване на лицето. По този начин се стимулира стягането на кожата и повдигане на контура.

Този режим осигурява масово нагряване на по-дълбоките слоеве на кожата, като насърчава производството на колаген и се получава максимално стягане на кожата.

4D Стъпка 4: SupErficial ™

Последната стъпка е лекият лазерен пилинг. Той подобрява най-горния слой на кожата и така я изглажда, освежава, уплътнява и стяга и постига впечатляващи резултати при справянето с несъвършенствата по кожата.

Този режим третира повърхността на кожата, като подобрява текстурата, тонуса, еластичността и намалява видимостта на порите.

Комбинацията от тези четири режима на работа позволява на Fotona 4D лифтинг да осигури цялостно подмладяване и стягане на кожата, минимален възстановителен период и дискомфорт в сравнение с хирургичните варианти. Лазерният лифтинг е популярен избор за лица, които търсят нехирургични алтернативи за справяне с признаците на стареене и постигане на по-младежки вид.

От съществено значение обаче е да се консултирате с квалифициран дерматолог, за да определите дали Fotona 4D лифтинг е подходящ за вашите специфични проблеми и цели, свързани с кожата.

Колко процедури са необходими?

Препоръчват се поне 3 процедури, като се прави по една процедура месечно. След нея е задължително ежедневното използване на хидратиращ крем и слънцезащита върху обработваната зона.

Вижте как протича неоперативният лифтинг на цяло лице с Fotona 4D Lift:

Какъв е резултатът от неинвазивния лазерен лифтинг с Fotona 4D®?

С Fotona 4D лазерен лифтинг се третират различни несъвършенства на кожата на лицето. Лазерното подмладяване подобрява нейната еластичност, свива порите, изравнява неравности, намалява дълбочината на фините линии и бръчици - случва се цялостно обновяване на епидермиса. В резултат кожата става свежа, сияйна и осезаемо се лифтира! 

Ефектът е видим веднага след процедурата, като пълният резултат се отчита 2-3 месеца след нея.

лазерен лифтинг *

лазерен лифтинг *

лазерен лифтинг *

Резултатите от лечението с лазер Fotona 4D включват:

  1. Стягане на кожата: Чрез стимулиране на производството на колаген, Fotona 4D помага да се получи максимално стягане и повдигане на отпуснатата кожа, което води до по-младежки и лифтиран вид.
  2. Намаляване на бръчките и фините линии: Повишеното производство на колаген намалява бръчките и фините линии, особено тези, причинени от отпуснатост на кожата.
  3. Подобрена текстура на кожата: Пиано режимът подобрява текстурата на кожата, като стимулира клетъчната обмяна и ремоделирането на колагеновите влакна, което води до по-гладка и равномерна кожа.
  4. Контурирана линия на челюстта и бузите: Лифтинг ефектът, осигурен от Piano Mode, може да подобри очертаването на челюстната линия и бузите, създавайки по-изящен и младежки контур на лицето.
  5. Дълготрайни резултати: При правилна грижа за кожата и поддръжка резултатите от лечението с Fotona 4D могат да бъдат дълготрайни. Въпреки това индивидуалните резултати могат да варират и може да се препоръчат допълнителни поддържащи процедури, за да се запази желаният резултат с течение на времето.

Какви са предимствата на от Fotona 4D

Процес на лечение

Фотона 4D лифтингът обикновено се извършва в поредица от процедури с интервал от няколко седмици. Точният брой на необходимите сесии може да варира в зависимост от индивидуални фактори, като състоянието на кожата, желаните резултати и препоръките на доставчика.


Универсалност

Едно от основните предимства на Fotona 4D лифтинг е неговата гъвкавост. Той може да се използва за третиране на различни области на лицето и шията, включително бузите, челюстната линия, брадичката и шията. Освен това той може да бъде насочена към специфични проблеми, като бръчки, отпусната кожа, неравномерен тен на кожата и неравности в текстурата.

Профил на безопасност

Лазерната технология Fotona е известна със своята безопасност и прецизност. Лазерът, използван в процедурите за 4D лифтинг на Fotona, е проектиран така, че безопасно прониква в дермата и доставя контролирана енергия на кожата, като свежда до минимум риска от увреждане на околните тъкани. Въпреки това, както при всяка процедура, е възможно да има някои рискове и странични ефекти, които трябва да бъдат обсъдени предварително с Вашия дерматолог.

Минимален престой

Едно от предимствата на 4D лифтинга с Fotona е, че обикновено е свързан с минимален престой в сравнение с хирургични процедури като лифтинг на лицето. Въпреки че някои пациенти могат да получат временно зачервяване, подуване или лек дискомфорт след лечението, тези ефекти обикновено са леки и отшумяват в рамките на няколко дни.

Дълготрайни резултати 

Много пациенти съобщават, че са забелязали забележими подобрения във външния вид на кожата си след лифтинг процедури с Fotona 4D. При правилна грижа за кожата и поддръжка резултатите могат да бъдат дълготрайни. Въпреки това индивидуалните резултати могат да варират и може да се препоръчат допълнителни поддържащи процедури, за да се запази желаният резултат с течение на времето.

Подходящ

Fotona 4D лифтинг може да не е подходящ за всеки, особено за лица с определени заболявания, кожни нарушения или бременни и кърмачки. От съществено значение е да се подложите на задълбочена консултация с квалифициран дерматолог, за да се определи дали лечението е за вас. 


Като цяло Fotona 4D лифтинг е популярен вариант за тези, които търсят неинвазивни решения за подмладяване на кожата и справяне с проблемите, свързани със стареенето, както и за постигане на по-гладка, стегната и младежка кожа. 

Както при всяка процедура, от решаващо значение е да изберете подходящия за Вас дерматолог и да обсъдите открито очакванията и опасенията си, преди да се подложите на лечение. 

За повече информация потърсете контакт с д-р Каляшева.

*Източник: https://www.fotona.com/en/treatments/2045/fotona4d-r

Запазете час

Ценоразпис

Часове се записват в работни дни от 10:00 ч. до 18:00 ч. само чрез обаждане на телефонен номер.

4D лифтинг 

                      пакет 3 процедури

700 лв.

1500 лв.

Часове се записват в работни дни от 10:00 ч. до 18:00 ч. само чрез обаждане на телефонен номер.

Имате въпроси?

Не се колебайте да запазите час при д-р Каляшева

Запазете час 0886 888 668

Контакти

0886 888 668
0885 880 990

Адрес

София, ул. Бяло поле 3, Бизнес център „Комфорт”, ет. 2, офис 6

Раб. време

Часове се записват в работни дни от 10:00 ч. до 18:00 ч.