Бръчки около устата /радиални бръчки/ - методи за премахване

Появата на бръчки около устата освен от естествения процес на стареене се влияе от редица фактори, като прекалено изсушена и тънка кожа, често излагане на слънце, тютюнопушене, някои гримаси и т.н. Наречени още радиални бръчки, те правят устата да изглежда по-отпусната и малка. Пушенето се смята за един от основните фактори за поява на този тип бръчки, поради свиването на мускула около устата при пушене. От голямо значение е и наследственият фактор за стареене на тази зона. 

 Важна и ключова роля за кожата е тя да бъде добре хидратирана и подхранена в този участък. Така може да се предпази от загуба на еластичност и естествен колаген, намаляването на който води до образуване на бръчки. За третиране на бръчките около устата съвременната естетична дерматология предлага няколко решения.

Начини за премахване на бръчки около устата /радиални бръчки/

  • Дермални филъри

Дермалните филъри са едно от средствата, което се препоръчва за изглаждане на този тип бръчки. Те спомагат задържането на влага в кожата и са предназначени за запълване на бръчки и възстановяване на обеми. Техниката, с която се инжектират, може да варира, както и местата на убожданията, като ефектът е видим почти веднага.

  • Ревитализация.

Понякога при третиране на устните и периорбиталната зона с продукти за мезотерапия и скинбустери може да доведе до подобряване на устните и зоната около тях. Инжектирането на коктейл от различни витамини, аминокиселини, минерали, често в комбинация с хиалуронова киселина в кожата, може значително да подобри нейната структура и еластичност.

  • Лазер и IPL.

Аблативните лазери, които се използват за третиране на радиалните бръчки около устата, използват интензивен лъч светлина. Тя разрушава повърхностния слой на кожата и стимулира производството на нови колагенови влакна. Кожата се стяга почти веднага и резултатите са видими след около месец. Неаблативните лазери са насочени към кожните структури, които се намират под повърхността, поради което възстановяването след такава процедура е много по-бързо. Много фини линии и обезцветяване по кожата около устата могат да се третират и с Диодни лазери и IPL (Интензивна Пулсова Светлина).

  • Ботулинов токсин

При третиране с ботулинов токсин се намалява движението на мускула. Поставят се много ниски дози над горна и под долна устна. С помощта на ботокса могат да се премахнат радиалните бръчки, както да се използва и като профилактика срещу образуване на нови такива. 

За оптимални резултати консултацията с опитен дерматолог е препоръчителна. Често за постигане на максимално добър ефект се препоръчват комбинация от подходящи процедури, спрямо индивидуалните нужди на пациента.

За повече информация потърсете контакт с д-р Каляшева.

Запазете час
Бръчки около устата /радиални бръчки/ - методи за премахване

Ценоразпис

Часове се записват в работни дни от 10:00 ч. до 18:00 ч. само чрез обаждане на телефонен номер.
Часове се записват в работни дни от 10:00 ч. до 18:00 ч. само чрез обаждане на телефонен номер.

Имате въпроси?

Не се колебайте да запазите час при д-р Каляшева

Запазете час 0886 888 668

Контакти

0886 888 668
0885 880 990

Адрес

София, ул. Бяло поле 3, Бизнес център „Комфорт”, ет. 2, офис 6

Раб. време

Часове се записват в работни дни от 10:00 ч. до 18:00 ч.