Бръчки около очите – премахване на бръчки тип пачи крак

Появата на бръчки около очите (бръчки тип пачи крак) е свързана с постепенни промени в кожата и нейното стареене, които водят до тяхното формиране. Слънчевите лъчи, замърсяването на околната среда, липсата на достатъчно движение и неправилното хранене, са сред причините за преждевременното състаряване на кожата и на целия организъм.

Кожата около очите е доста по-тънка и склонна към образуване на бръчки и изсушаване. Започват да се появяват бръчките тип пачи крак, като почти всички започват да ги имат в една или друга възраст. Причините за тяхната поява са:

  • Непрекъснатото движение на мускулите в зоната около очите, когато се усмихваме, когато се напрягаме да видим нещо по-добре, както и при някои други изражения на лицето.
  • Загубата на подкожни тъкани като: мазнина, мускул или кост.
  • Загуба на еластичност и колаген в тази зона, дължаща се на увреждане на кожата или стареене.

 

бръчки около очите бръчки пачи крак

 

Премахване на бръчки около очите /бръчки пачи крак/

Методите за третиране и премахване на бръчките около очите могат да бъдат използвани както поотделно, така и в комбинация един с друг.  

Ботокс.

Ботулиновият токсин е продукт, който третира първата причина за образуване на бръчки пачи крак. Прекалено активните мускули, които нагъват трайно деликатната кожа около очите. Посредством отпускане на тези мускули, ботулиновият токсин може да омекоти вида на тази зона. А когато е използван съвсем в началото на образуването на бръчиците – е възможно да ги елиминира напълно. 

Хиалуронови пълнители.

В редки случаи, особено, когато кожата около очите е много дебела плътна, като съпътстваща терапия на ботулиновия токсин биха могли да се използват и хиалуронови пълнители с малка плътност за изглаждане на някои бръчки тип пачи крак. Комбинирането на тези два метода, а именно ботокс и хиалуронов филър, има ефективен и по-дълготраен резултат. 

Радиочестота.

Процедурите могат да дадат изключително добри резултати при бръчки тип пачи крак.  Радиочестотният лифтинг  стимулира производството на колаген и подобрява цялостната текстура на кожата, като я прави по-стегната, еластична и гладка. Освен бръчките пачи крак, радиочестота може да третира и зони като челото, назолабиални гънки, бузи, шия. Обикновено се препоръчва пакет от 4-6 процедури, но в някои случай са необходими и повече. 

Фотоподмладяване.

Това е иновативен метод за премахване последиците от фотостареене на кожата. При процедурата IPL фотоподмладяване се стимулират кожните клетки да произвеждат нови колагенови влакна, което води до изглаждане на фините линии и леко стягане на кожата. Пакет от няколко процедури фотоподмладяване могат да постигнат добри резултати и при заглаждане на бръчките тип пачи крак, особено, ако те са все още плитки и не добре оформени. За по-дълбоки и изразени бръчки тези процедури ще помогнат по-скоро за цялостното подобряване на състоянието на кожата, отколкото да решат конкретно проблема - бръчки около очите

 

За повече информация потърсете контакт с д-р Каляшева.

Запазете час
Бръчки около очите – премахване на бръчки тип пачи крак

Ценоразпис

Часове се записват в работни дни от 10:00 ч. до 18:00 ч. само чрез обаждане на телефонен номер.

 

Цяло лице (пачи крак + гневна бръчка + чело)  - 450 лв. / 550 лв.

 


 

Часове се записват в работни дни от 10:00 ч. до 18:00 ч. само чрез обаждане на телефонен номер.

Имате въпроси?

Не се колебайте да запазите час при д-р Каляшева

Запазете час 0886 888 668

Контакти

0886 888 668
0885 880 990

Адрес

София, ул. Бяло поле 3, Бизнес център „Комфорт”, ет. 2, офис 6

Раб. време

Часове се записват в работни дни от 10:00 ч. до 18:00 ч.