Бръчки между веждите (Гневни бръчки) и начини на премахване

 В естетичната дерматология бръчки между веждите или така наречени още “гневни бръчки” са вертикалните бръчки между веждите – като при някои това може да е само една отвесна бръчка, но при други – две и повече. Бръчките между веждите се образуват с течение на времето, в резултат на съкращаване на мускулите, които напрягаме, когато се мръщим, гневим или правим други изражения. Тези мимики се движат от депресорни мускули, и спрямо тяхното движение изглеждаме сърдити, тъжни и смръщени.

Първоначално тези вертикални бръчки са видими при самото съкращаване на мускула, а при неговото отпускане изчезват. С течение на времето обаче, те от динамични се превръщат в статични и остават забележими, дори в състояние на покой. Заедно с това, ако кожата не се хидратира достатъчно и се излага многократно на слънце без подходяща защите, то този процес може да се ускори.

За щастие, съвременната естетична медицина има ефективни методи за премахване на този тип гневни бръчки. Линиите на гнева са един от проблемите, които най-лесно се коригират. 

 

бръчки между веждите гневни бръчки

Премахване на гневни бръчки с ботокс

Най-ефективният метод за премахване на гневни бръчки е чрез ботокс. Малко количество ботулинов токсин, поставен по определена схема, може лесно да отпусне свръхактивните мускули (при инжектиране се повлияват три мускула, оформящи т.нар. "глабеларен комплекс" – Corrugator, Procerus и Depressor supercilii). Преди процедурата на третираната зона се нанася крем с лидокаин, след което специалист инжектира на количество единици ботулинов токсин, спрямо нуждите на пациента. Ефектът от премахване на гневни бръчки е чрез ботокс може се прояви след няколко дни, но най-видим е до 14-тия ден. Бръчките ще бъдат изгладени, което ще придаде несъмнено по-омекотено изражение.

Премахване на гневни бръчки с хиалуронови пълнители

Ако желаете незабавното изглаждане на линиите между веждите или се притеснявате да се подложите на процедура с ботокс, можете да опитате запълването на тези бръчки с хиалуронови филъри. След консултация със специалист, внимателно изберете продукта, с който ще се извършва процедурата, защото лесно може да се получи свръхкорекция в тази зона. В този случай хиалуроновите пълнители поддържат бръчката отдолу, като по този начин тя е по-малко видима, но мускулът е все още активен. По тази причина, резултатът няма да е дълготраен, особено, когато лицето е в динамика – т.е. ще продължи да се движи.

Премахване на гневни бръчки с ботокс и хиалуронов филър

Ако бръчките между веждите (гневните бръчки) са дълбоки и кожата Ви е плътна, тогава е уместна комбинацията от тези два продукта, които се допълват. От една страна, ботоксът ще релаксира мускулите и ще предотврати динамичното им движение, а от друга - хиалуроновият филър ще попълни дълбоките бръчки. Този тип комбинация от двата метода не само ще постигне максимално добри резултати, но и постигнатият ефект ще се задължи по-дълго.  

 

За повече информация потърсете контакт с д-р Каляшева.

Запазете час
Бръчки между веждите (Гневни бръчки) и начини на премахване

Ценоразпис

Часове се записват в работни дни от 10:00 ч. до 18:00 ч. само чрез обаждане на телефонен номер.
Часове се записват в работни дни от 10:00 ч. до 18:00 ч. само чрез обаждане на телефонен номер.

Имате въпроси?

Не се колебайте да запазите час при д-р Каляшева

Запазете час 0886 888 668

Контакти

0886 888 668
0885 880 990

Адрес

София, ул. Бяло поле 3, Бизнес център „Комфорт”, ет. 2, офис 6

Раб. време

Часове се записват в работни дни от 10:00 ч. до 18:00 ч.