Ботокс против изпотяване

Ботоксът е най-често известен със своята ефикасност в козметичните процедури за изглаждане на бръчки, но той има и друго приложение в естетичната медицина: спиране на изпотяването в различни области. Намирането на нови приложения на Botox е логично продължение на медицинските изследвания. Инжектирането на ботокс в други области също е метод, който бързо набира популярност.

 

Как действа?

Ботулиновият токсин блокира освобождаването на невротрансмитери, които стимулират потната  жлеза и така намалява производството на пот.

 

Какви са ползите?

Основната полза е значително намаляване на изпотяване под мишниците, което ще продължи около шест месеца, може и по-дълго. Допълнително предимство е намаляване на неприятната миризма на тялото.

 

За кого е подходящ този метод?

Освен за лечение на хиперхидроза (прекомерно изпотяване, причинено от свръхактивност на потните жлези), ботокс против изпотяване може да се използва от хора, които просто желаят да се сведе до минимум нормалното изпотяване, например по време на летните месеци. И в двата случая, този метод предлага увереност и спокойствие. След процедурата с ботокс против изпотяване, Вие може да водите нормален живот, без да се налага да се притеснявате за петната под мишниците и неприятната  миризма на тялото.

 

Кои части на тялото могат да бъдат лекувани с този метод?

Най-честите области са подмишниците.

 

Има ли някакъв риск като блокираме производството на пот?

Третираните площи представляват само малка част от повърхността на тялото, така че по никакъв начин не се нарушава общото потоотделяне на организма. Освен това, не съществува риск от повишено изпотяване в други области, за да се компенсира блокираното изпотяване в третираните зони.

Ботоксът има косвено, а не пряко въздействие върху потните жлези. Невротрансмитерите са отговорни за предаването на сигнали между нервите и мускулите. Нарушаване на производството на невротрансмитери блокира предаванията от нервите към мускулите, в резултат на което свиването на мускула се потиска и по този начин се предотвратява образуването на бръчки. По същия начин, чрез блокиране освобождаването на невротрансмитери, които стимулират потната жлеза, ботоксът намалява производството на пот.

 

Внимание!

Процедурата ботокс против изпотяване не бива да се комбинира с ботокс в други области на една и съща процедура.

Препоръчително е да изберете квалифициран специалист за  извършване на тази процедура, тъй като тя изисква експертни познания и умения.

 

За повече информация потърсете контакт с д-р Каляшева.

Запазете час
Ботокс против изпотяване

Ценоразпис

Часове се записват в работни дни от 10:00 ч. до 18:00 ч. само чрез обаждане на телефонен номер.

 

Ботокс против изпотяване (аксили) - 800 лв. / 1000 лв.

 


 

Часове се записват в работни дни от 10:00 ч. до 18:00 ч. само чрез обаждане на телефонен номер.

Имате въпроси?

Не се колебайте да запазите час при д-р Каляшева

Запазете час 0886 888 668

Контакти

0886 888 668
0885 880 990

Адрес

София, ул. Бяло поле 3, Бизнес център „Комфорт”, ет. 2, офис 6

Раб. време

Часове се записват в работни дни от 10:00 ч. до 18:00 ч.