Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/drkalias/kaliasheva/web/application/libraries/tcpdf/tcpdf.php on line 16899

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/drkalias/kaliasheva/web/application/libraries/tcpdf/tcpdf.php on line 16899

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/drkalias/kaliasheva/web/application/libraries/tcpdf/tcpdf.php on line 16902

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/drkalias/kaliasheva/web/application/libraries/tcpdf/include/tcpdf_images.php on line 318
Лечение на обилно изпотяване - Хиперхидроза|Д-р Каляшева

Ботокс против изпотяване – действие, ползи, ефект

 

Поставянето на ботокс против изпотяване набира все по-голяма популярност. Ботулиновият токсин е най-често известен със своята ефикасност в козметичните процедури за изглаждане на бръчки. Но той има и друго приложение в естетичната медицина, а именно спиране на изпотяването в различни области. Намирането на нови приложения на ботокс е логично продължение на медицинските изследвания.

Как действа ботоксът като средство за спиране на изпотяването?

Ботулиновият токсин блокира освобождаването на невротрансмитери, които стимулират потната жлеза и така намалява производството на пот.

Какви са ползите?

Основната полза е значително намаляване на изпотяване под мишниците, което ще продължи около шест месеца, може и по-дълго. Допълнително предимство е намаляване на неприятната миризма на тялото.

За кого е подходящ ботокс против изпотяване?

Освен за лечение на хиперхидроза (прекомерно изпотяване, причинено от свръхактивност на потните жлези), ботоксът против изпотяване може да се използва от хора, които просто желаят да се сведе до минимум нормалното изпотяване. Например, по време на летните и топли месеци. И в двата случая, този метод предлага увереност и спокойствие. След процедурата с ботокс против изпотяване, Вие може да водите нормален живот, без да се налага да се притеснявате за петната под мишниците и неприятната миризма на тялото.

Кои части на тялото могат да бъдат лекувани с този метод?

Най-честите области са подмишниците.

Има ли някакъв риск при блокиране на потната жлеза?

Третираните зони представляват само малка част от повърхността на тялото, така че по никакъв начин не се нарушава общото потоотделяне на организма. Освен това, не съществува риск от повишено изпотяване в други области, за да се компенсира блокираното изпотяване в третираните зони.

Ботоксът има косвено, а не пряко въздействие върху потните жлези. Невротрансмитерите са отговорни за предаването на сигнали между нервите и мускулите. Нарушаване на производството на невротрансмитери блокира предаванията от нервите към мускулите. В резултат на което свиването на мускула се потиска и по този начин се предотвратява образуването на бръчки. По същия начин, чрез блокиране освобождаването на невротрансмитери, които стимулират потната жлеза, ботоксът намалява производството на пот.

Внимание!

Процедурата ботокс против изпотяване не бива да се комбинира с ботокс в други области на една и съща процедура.

Препоръчително е да изберете квалифициран специалист за  извършване на тази процедура, тъй като тя изисква експертни познания и умения.

За повече информация потърсете контакт с д-р Каляшева.

Запазете час

Имате въпроси?

Не се колебайте да запазите час при д-р Каляшева

Запазете час 0886 888 668

Контакти

0886 888 668
0885 880 990

Адрес

София, ул. Бяло поле 3, Бизнес център „Комфорт”, ет. 2, офис 6

Раб. време

Часове се записват в работни дни от 10:00 ч. до 18:00 ч.