дерматолог-венеролог

Вход за пациенти

Какъв тип пенис предпочитат жените? Аз съм със средна дължина и сякаш с над средната дебелина. Кое е по важно? Досега не съм имал оплаквания, но все пак.

Какъв тип пенис предпочитат жените? Аз съм със средна дължина и сякаш с над средната дебелина. Кое е по важно? Досега не съм имал оплаквания, но все пак.

Списание Playboy, октомври 2012

Въпрос: Какъв тип пенис предпочитат жените? Аз съм със средна дължина и сякаш с над средната дебелина. Кое е по важно? Досега не съм имал оплаквания, но все пак.

Отговор на д-р Каляшева:

Средната големина на мъжкия член обикновено е пропорционална на размера на половите органи при жените в рамките на расата. Това означава, че средностатистическият мъж може да задоволи средностатистическата жена от съответната раса. И тогава идва вечният въпрос: има ли размерът значение за удоволствието на жената? Размерът има значение, но само за определени видове оргазми. За разлика от мъжа, жената може да изпитва няколко вида оргазъм. Най-често срещаният и най-разтърсващият е клиторният.

Нервните окончания на клитора надминават почти двукратно броя на тези по пениса на мъжа. Друг вид оргазъм е този на G-точката. Тя се намира на около 5 см от отвора на вагината и, както сам разбираш, тук размерът не е от значение. Така е и при аналния оргазъм, който също е много силен, поради големия брой нервни рецептори в тази област. При дълбокия вагинален оргазъм, където участват нервни окончания на матката и таза, размерът и най-вече позата са важни. В началото на 90-те започна да се говори за т.нар. „психически оргазъм“. При него се стига до върховно удоволствие без полов контакт в тесния смисъл на думата.

Достатъчни са мисълта, желанието, силното привличане и емоционалният заряд на човека. И така, сам виждаш, че размерът не е решаващ в секса. Много по-голямо значение има правилният подход към необятния и сложен, за вас мъжете, емоционален свят на женската същност.

към всички съвети