дерматолог-венеролог

Вход за пациенти

Неоперативно повдигане на клепачи - PLASMA IQ - неоперативна блефаропластика

Всички сме се събуждали с подпухнали очи, когато не сме доспали, боледуваме или сме уморени. Това може да е временно състояние, което може да се реши с почивка и разрешаване на здравословния проблем. Но какво правим, когато това състояние е перманентно и торбичките oкoлo oчите са на лице всеки ден?

Кожата на клепачите е най-тънката в човешкото тяло, поради което първите признаци на стареене се проявяват именно там. Когато бръчките и торбичките под очите започнат да придават умора на погледа и да променят излъчването на лицето, не е необходима намесата на пластичната хирургия, тук идва ред на опитни специалисти и НЕОПЕРАТИВНАТА БЛЕФАРОПЛАСТИКА.

Неоперативно повдигане на клепачи - PLASMA IQ - неоперативна блефаропластика

Как протича процедурата?

Процедурата се извършва с микро-електрохирургично устройство, което може да бъде използвано за неинвазивна хирургия в областта на естетичната медицина. Чрез генерирана радиочестотна енергия - микрорадиочестотата прониква в определените зони за работа на пациента и чрез покачване на температурата, осигурява контролирана деструкция на тъканите.

Микро-пентацията се осъществява чрез единична точка, иглата (частта, с която се прилага) или подобно на монополарна електрохирургия, чрез върха на иглата към неутрален референтен електрод.

Кой е подходящ?

Най-подходящи пациенти за неоперативна блефаропластика на клепач, са мъже и жени в средна и напреднала възраст, с отпускане на кожата на горен и долен клепач и бръчки около очите или с генетична предразположеност към образуване на торбички под очите.

Неоперативно повдигане на клепачи - PLASMA IQ - неоперативна блефаропластика

НЕОПЕРАТИВНАТА БЛЕФАРОПЛАСТИКА е идеалното решение за всички, които имат този проблем.

Вече има решение – PLASMA IQ неоперативна блефаропластика!

КАКВО Е Plasma IQ?

Не е лазер, нито е електрически нож, не е и фракционирана радиочестота. Plasma IQ е неоперативна блефаропластика. Plasma IQ е генератор на плазма, създаващ контролиран плазмен микроимпулс, благодарение на йонизацията на газовете от въздух на база разликата между потенциалите на кожата и на уреда.

Разликата в напрежението генерира малка електрическа дъга, която причинява сублимация – преминаване на веществото от твърдо, директно в газообразно състояние на повърхностния слой на кожата, който се изпарява, а фокусираната топлина предизвиква биостимулация на дермата. В резултат на това кожата се възстановява по-млада и по-стегната.

Фракционираният CO2 лазер също би помогнaл за стягане кожата на клепачите, ще я обнови, резултатът е по-малко торбички и по-гладка кожа.

Правилното комбиниране на нехирургични процедури, в зоната около окото, може да доведе до задоволителен резултат. Не трябва да се забравя, че това е опасна зона за работа и само премерени и правилно дозирани процедури ще доведат до желания резултат. В доста случаи рискът е голям и тогава е необходима намесата на пластичен хирург.

Процедурата се извършва от специално обучени за нея лица.

Неоперативно повдигане на клепачи - PLASMA IQ - неоперативна блефаропластика

Трае около 20-30 минути и за по-голям комфорт на пациента се използва локална упойка. Работи се фокусирано, без нежелано въздействие върху околните тъкани. След процедурата ще се образуват повърхностни корички, малки точици с големина около 1мм.

Възстановителният период е между 5-7 дни, като няма опасност от белези, освен ако не се опитвате принудутелно да махнете коричките. Едно от основните предимства на процедурата е, че няма кървене, няма синини.

Какво да правим и очакваме след манипулация с Plasma IQ?

Веднага след процедурата в зоната на третиране може да се наблюдава зачервяване и оток. Всичко това зависи от индивидуалния статус на пациента, но обикновено отшумяват в рамките на няколко дни.

От изключителна важност е да оставите коричките сами да изчезнат и ежедневно да нанасяте слънцезащитен крем с фактор 50 – така ще ограничите риска от хиперпигментация.

Колко процедури са необходими?

Това е процедура, при която ефекта е видим още след първата седмица и продължава да се подобрява през следващите месеци. Може да бъдe направенa още една процедура през след 4-6 седмици.

Важно е да се знае, че процедурата може да бъде извършвана само от лекари, които са специално обучени за работа с Plasma IQ. 

За повече информация потърсете контакт с д-р Каляшева.